Inovacije u Lagoonu

Inovacije u Lagoonu – ključ su uspjeha

Lagoon je tvrtka koj dominira tržištem višetrupaca. U tome su uspješni još od samih početaka, a naročito predvode u inovacijama i izumima.

Kako su to postigli?

Više je razloga za to, ali svakako je najbitnija Lagoonova stalna težnja da neke jednostavne koncepte dovede do savršenstva. Čini se kako je upravo to bilo najvažnije za stjecanje svjetskog renomea u proizvodnji katamarana.

Budući da su započeli kao dio JTA (Jeanneau Technologies Avancées – Jeanneau Napredne Tehnologije), Lagoon inovacije su iz temelja promijenile konstrukciju katamarana. Stopili su iskustva iz utrkivanja zajedno s jedinstvenom filozofijom koja je usredotočena na stalno podizanje razine komfora uz održavanje izvanrednih performansi.

U nastavku teksta možete pročitati najznačajnija postignuća. Početke nalazimo u konstrukciji trimarana za film Waterworld, a danas se radi na naprednom upravljanju prostorom i automatizaciji pri proizvodnji najnovijih modela.

Sve je krenulo od utrka

Kako biste u potpunosti razumjeli razvoj brenda, moramo Vas vratiti u početke JTA. JTA tim je razvijao specijalizirane, i ponekad čudne projekte (na primjer Waterworld). U kasnim 80-ima strastveni ljubitelji utrkivanja gradili su višetrupce koji još i danas drže rekorde.

Načela, znanje i iskustvo iz tih dana utrkivanja uskoro su primijenjena na brodove za krstarenje. I to s odličnim uspjehom!

Promjene u svijetu višetrupaca

S pridruživanjem Beneteau grupi 1996. godine započela je nova era tvrtke. Trebalo je iskoristiti to iskustvo, znanje i resurse kako bi se proizvelo najbolje katamarane na tržištu.

1996. – za razliku od konvencionalnih postupaka laminacije, u palubaui strukture trupa se ubrizgava vakuum čime se postiže zavidna čvrstoća, sigurnost i stabilnost.

1997. – vertikalni prozori na modelu 410, donijeli su revoluciju u otvorenosti i prostranosti interijera, rezultirajući također i odličnom vidljivošću.

1998. – ugradnja motora u pretinac na krmi omogućava tišinu u kabinama i novu lakoću upravljanja Lagoonom 380.

2000. – Lagoon se po prvi puta okušao u proizvodnji motornih katamarana i to s velikim uspjehom i sa 113 proizvedenih plovila.

2004. – revolucionarni model 440 s dizajnom donjeg dijela palube u obliku krila, jedini katamaran s flybridgeom i manji od 45 stopa postajao je instant hit. Proizvedenih 423 katamarana oborilo je sve rekorde.

2006. – dok je ostatak svijeta još pokušavao shvatiti hibridne pogone, Lagoon se pripremio za masovnu proizvodnju hibridnog modela 420. Bio je to prvi katamaran s kombinacijom dizelskog i električnog motora.

2009. – poznat po raznolikosti ponude, Lagoon počinje osvajanje novog, uzbudljivog tržišta suvremenih katamarana. Luksuzni model 620 je ishodišna točka svih današnjih perjanica Lagoonovih serija.

2010. – u partnerstvu s Nauta Designom, Lagoon, već poznat po komforu unutrašnjosti, dodatno podiže ljestvicu. Iznimnoj kvaliteti, praktičnosti i eleganciji nema premca

2012. – Lagoon 52 je promijenio postojeće načine dizajniranja i konstrukcije katamarana. Novi layout, rigging s jarbolom postavljenom prema nazad, mijenja uobičajen način plovidbe – uz self-tacking prednje jedro i učinkovitije glavno jedro

2014. – nakon duge stanke, Lagoon ponovno “skida” jedra i to na grandioznom modelu 630 MY i vraća se u svijet motornih jahti.

2016. – Lagoon 42 iznova konfigurira uspostavljenu ravnotežu između udobnosti i performansi.

2017. – spektakularna godina s novim dostignućima u SEVENTY liniji. Verzije katamaran superjahti s jedrima i samo motorima su redefinirane.

Ukoliko želite uživati u ovako uzbudljivim i povijesnim inovacijama, kontaktirajte naš prodajni tim i javite im što tražite.

Pošaljite upit za
Upit
MOLIMO VAS DA ISPUNITE SLJEDEĆA POLJA
Nautika centar Nava