Novi Lagoon 51 je održiv, moderan i udoban

Glasine su istinite, Lagoon Catamarans je upravo najavio lansiranje potpuno novog modela – Lagoona 51. Novi model nudi opcije boljeg rasporeda i održivijih rješenja od svojih prethodnika. A evo što znamo o svemu tome.

Novi održivi Lagoon 51 je nastao u suradnji s nautičkim arhitektima VPLP Design, dizajnerima interijera NAUTA Design i dizajnerom eksterijera Patrickom le Quémentom. Zapravo, ova partnerstva traju desetljećima i dala su nam mnoge jedinstvene višetrupce.

Ključne značajke

Flybridge

Privlačan flybridge na Lagoonu 51 izvrstno prikazuje koliko promišljeno Lagoon koristi prostor na brodu. Zauzima veliku većinu krova. Na prednjem dijelu, ispred kormilarnice, možete se opustiti na dvije ležaljke. Iza kormilarnice velika je sjedeća garnitura u obliku slova C. Ovaj ugodan prostor idealan je za zabavljanje gostiju i provođenje kvalitetnog vremena uz članove svoje obitelji i prijatelja.

S druge strane, kapetan može upravljati sigurno i jednostavno katamaranom.

Proširene krmene platforme

Kako bi se osigurala bolja cirkulacija i siguran i praktičan pristup s pristaništa, novi Lagoon 51 ima velike i široke krmene platforme. A njih od kokpita dijele samo dvije niske stepenice. Ovakvo rješenje jedinstveno je na današnjem tržištu.

Krmene platforme u kombinaciji s liftom za tender služe kao savršen balkon. Štoviše, kada ste na sidru, to postaje velika platforma za kupanje. Umočite noge u more ili zaplivajte, izbor je Vaš!

Prednji kokpit

Prednji kokpit lako je dostupan preko bočnih paluba. Brojne su pogodnosti koje će vaše vrijeme ovdje učiniti ugodnim i udobnim. Na primjer, držači za čaše, stolić za kavu i zaštita od sunca. Opustite se i uživajte u očaravajućem pogledu na more, svidjet će vam se.

Interijer

Salon ima okomite prozore s pogledom od 360°. Pomicanje jarbola prema naprijed omogućilo je tu impresivnu značajku. Štoviše, Alpi sand oak stolarija još dodaje svjetline i osjećaja prostranosti.

Lagoon 51 dolazi u nekoliko varijanta rasporeda, a to su:

  • 4 kabine, 3 wc-a – vlasnička verzija
  • 4 kabine, 4 wc-a
  • 6 kabina, 4 wc-a

Održivost

XXL opcije solarnih panela

Lagoon 51 je potpuno autonoman (osim klimatizacije) zahvaljujući XXL solarnim panelima na krovu. Zapravo, ova tehnologija pruža više od 3400 vata snage za uređaje i sustave na plovilu.

Ova značajka također pokazuje koliko je plovilo briljantno dizajnirano. Ploče ni na koji način ne ometaju život na brodu i savršeno se uklapaju u dizajn Lagoon-a 51.

Održiva rješenja

Jeste li već pročitali naš blog o posvećenosti Groupe Beneteau okolišu? Lagoon katamarani dio su ove grupe i zajedno rade na stvaranju održivih rješenja.

Evo nekoliko novih značajki koje donosi Lagoon 51:

  • gdje god je to bilo moguće umjesto stakloplastike upotrijebljena su vlakna konoplje zajedno sa smolom, djelomično iz bioloških izvora 
  • opcija izbora presvlaka od reciklirane tkanine
  • 100% ekološki i biorazgradivi proizvodi za čišćenje
  • opcija Alpi drva koje je FSC (Forest Stewardship Council).

Naravno, razvija se još mnogo inovacija. Jedva čekamo da ih sve vidimo u praksi.

Povezivost – tehnologija Seanapps

Još jedna inovacija na Lagoon 51 je korištenje Seanapps tehnologije. Ovo će biti prvi Lagoon katamaran opremljen njime. Dakle, koje su prednosti? Pomoći će vam u upravljanju brodom i olakšati održavanje. Planiranje održavanja i servisa i provjera razine goriva i punjača prestaje biti naporna.

Svjetska premijera

Jeste li uzbuđeni zbog nadolazećeg lansiranja Lagoon 51? Mi svakako jesmo. Svjetska premijera Lagoon 51 održat će se na Međunarodnom sajmu višetrupnih plovila – 20. travnja 2022. Zapišite u svoje kalendare!

Ako imate bilo kakvih pitanja o brodu ili drugim modelima Lagoon, kontaktirajte naš prodajni tim. Sa zadovoljstvom Vas vodimo kroz vašu kupnju.

Pošaljite upit za

MOLIMO VAS DA ISPUNITE SLJEDEĆA POLJA
Nautika centar Nava