LAGOON WORLD ESCAPADE HRVATSKA 2024

Lagoon Escapade Hrvatska – slavi 40 godina Lagoon katamarana

Lagoon World Escapade 2024 je upravo završio. Bio je to samo mali dio Lagoonve proslave njihove 40. godišnjice brenda. Lagoon World Escapade bio je odličan događaj koji se istovremeno održavao u cijelom svijetu, od Australije do Brazila. Ukupno je održano 27 regionalnih Lagoon Escapada u cijelom svijetu. Ova globalna proslava, okupila je ljubitelje jedrenja koji su odali počast Lagoonovim iznimnim doprinosima dizajnu katamarana te inovacijama u prethodnih četiri desteljeća. Preko 2400 ljubitelja Lagoona sudjelovalo je u Escapade na preko 400 katamarana u cijelom svijetu, slaveći 40tu godišnjicu Lagoona! Ovoliki odaziv rezultirao je time što su Escapde prisustvovali svi modeli Lagoon katamarana, od Lagoona 40 do SEVENTY 8.

Lagoon Escapade Hrvatska, također je bila međunarodno okupljanje s 12 plovila i s preko 90 članova posade. Od zapanjujućeg Lagoon Sixty5, do odličnih Lagoona 51 i 50 te pouzdanih Lagoona 46 i 42 i najmanjeg Lagoona 40, svi katamarani i posade, su pokazali impresivne vještine i predanost tokom cijelog događanja.

Sve je započelo u Splitu…

Svečanosti su započele 15. svibnja 2024. g. s pićem dobrodošlice i zakuskom koje su poslužile kao izvrsna najava za dva dana koja su uslijedila. Party se održao ispred našeg sjedišta tvrtke na zapadnoj obali u Split. Posjetitelji su uživali u večeri luksuza i razonode uz D.J.-a koji je, uz odlične ritmove, stvorio odličnu atmosferu. Uz glazbu, gosti su imali priliku uživati u izboru hrane te otvorenom baru koji je posluživao pića i koktela, uključujući i ekskluzivni Lagoonov koktel osmišljen upravo za proslavu 40 godina.

Borba s vjetrom na putu za Maslinicu

Početak Lagoon Escapade obilježio je snažan vjetar, pogotovo ujutro prvog dana kada je puhao jak južni vjetar. Ovakvi izazovni uvjeti bili su iskonski test svim sudionicima. Njihova stručnost i predanost su testirane kroz plovidbu po takvom izazovnom vremenu. Ipak, sve su se posade uspješno izborile s vjetrom i valovima.

Nakon uspješnog dolaska u Maslenicu, nebo se rasčistilo, a sunce podiglo temperaturu što su neki sudionici iskoristili za kratko kupanje u moru. Nakon laganog ručka i više nego zasluženog odmora, pripreme za večeru i party su privedene kraju. Kombinacija pića dobrodošlice, večere i partija uz bazen nedvojbeno su napunili svačije baterije i potakle stvaranje osjećaja zajedništva.

Utrka do Rogoznice i kraj Lagoon Escapade Hrvatska 2024

Sutradan, Lagoon Escapade ekipe isplovile su iz Maslenice i postavile kurs prema Rogoznici. Program je uključivao utrku od 10 milja koja je nažalost ranije završena zbog slabog vjetra u popodnevnim satima. Pojedine posade pokazale su istinsku želju za pobjedom i natjecateljski duh. Finalni rezultati utrke: Princess Fontanka (Lagoon 450 F) s britanskom posadom na prvom mjestu, Twin Joy+ (Lagoon 51) s finskom posadom na drugom te Negroni (još jedan Lagoon 51) na trećem mjestu s hrvatskom posadom.

Nakon utrke, flota se privezala u Marini Frapa u Rogoznici. Pripreme za zadnju večeru i party Lagoon Escapade Hrvatska odmah su krenule. Nakon aperitiva i ukusne večere u više sljedova sa švedskog stola, došlo je vrijeme za ceremoniju dodjeljivanja nagrada, pregled videa Coral Guardian (što je hvalevrijedan projekt koji Lagoon snažno podržava. Nakon toga, došlo je vrijeme za zadnji party ovogodišnje Lagoon Escapade.

Hrvatski dio Lagoon World Escapade, testirao je jedriličarske vještine te slavio izdržljivost i superiornost Lagoon katamarana. Također, ovaj je event njegovao duh avanturizma i zajedništva obožavatelja jedrenja na katamaranima.

Uskoro donosimo više slika i videa, naročito na našim društvenim kanalima. Pratite ih kako biste pravovremeno dobili sve informacije i vijesti iz Nave i Lagoona! Ili samo pogledajte naš službeni video:

Pošaljite upit za

MOLIMO VAS DA ISPUNITE SLJEDEĆA POLJA
Nautika centar Nava