Povijest Lagoona

first-lagoon

Povijest Lagoona – od ekstravagantnih brzina do neusporedivog luksuza

Lagoon priča će zasigurno mnoge zaintrigirati. Neobičan i odvažan od svojih samih početaka 1984. godine, Lagoon ostaje inovativan i donosi revolucionarna rješenja industriji sa svakim svojim novim modelom.

Danas je tvrtka poznata kao tržišni lider dvotrupaca s više od 4700 proizvedenih brodova.

U tekstu ćemo se prisjetiti ključnih trenutaka povijesti ove tvrtke koji su doveli do ikonskog brenda i svjetske reputacije.

Nasljeđe brzine

Godine 1984. Lagoon je bio dio JTA (Jeanneau Technologies Avancees), visoko specijaliziranog odjela koja je proizvodila rekordne natjecateljske brodove, uključujući i velike katamarane. Brzina, stabilnost i cjelokupna izvedba brodova bili su izvanredni i znatno ispred konkurencije.

Principi i tehnologija izumljeni za vrijeme razvoja natjecateljskih brodova, uskoro su primijenjeni na prvu generaciju off-shore katamarana za opuštanje.

Još jedan uspjeh iz ovoih pionirskih godina je razvoj prilagođenog trimarana za holivudski znanstveno-fantastični film u kojem glumi Kevin Costner, Waterworld.

Revolucija katamarana po godinama

U razdoblju od 1987. do 1996. godine, Lagoon je stekao globalnu prepoznatljivost i reputaciju elegantnih linija, izuzetne kvalitete izrade i vrhunskih performansi.

Prva generacija lansirala je Lagoone 55, 47, 67 i vlasničku verziju Lagoona 67 te manje modele 37 i 42 koji su osmišljeni za potrebe charter tržišta. Bez obzira na ograničene količine proizvodnje, Lagoon je ubrzo prepoznat kao proizvođač izvrsne kvalitete.

Godine 1996. Lagoon je integriran u Beneteau grupu te je Construction Navale Bordeaux postao odgovoran za marku Lagoon.

Izbacivanjem na tržište nove generacije, ono je ponovno poremetilo tržište. Inovativna rješenja i stalni razvoj poboljšali su metoda izgradnje.

Ključ za globalni uspjeh tvrtke su pridržavanje osnovnih načela:

  1. maksimalna zaštita od sunca
  2. apsolutno iskorištavanje prostora
  3. te uzimanje u obzir mišljenja korisnika za daljnji razvoj.

Najvažnije značajke bile su, među ostalim, vertikalno staklo u modelu 410, koje je moderniziralo upravljanje prostorom u katamaranima. Također, izmjena lokacije motora u modelu 380, rezultirala je tihim kabinama i jednostavnim manevriranjem.

Lagoon – svjetski lider

Godine 2003. Lagoon je postao svjetski lider u proizvodnji katamarana za krstarenja s preko 80 ovlaštenih zastupnika diljem svijeta.

Nautika centar Nava ponosna je što se 2001. godine udružila s Lagoonom, čime je postala jedan od prvih partnera izvan domaćeg francuskog tržišta. Napori Nave da se katamarani uvedu uspješno na hrvatsko tržište bili su od velikog značaja za obje tvrtke. Ove aktivnosti uspješno su promovirale Hrvatsku kao poznatu katamaransku i destinaciju za ležerno krstarenje. Ovdje nautičari i hedonisti pronalaze obilje mogućnosti.

Lagoon je Navu prepoznala kao jednog od svojih ključnih europskih partnera i nagradila je tvrtku kao najboljeg predstavnika i kao najboljeg organizatora događaja za vlasnike.

Godine koje su uslijedile donijele su još inovacija i mnogo novosti za Lagoon. Suptilne promjene u elegantnom dizajnu imale su radikalan utjecaj na performanse brodova. Nadalje, neprekidna poboljšanja interijera pružaju više prostora ljudima koji razumiju i cijene ono što predstavlja Lagoon – udobnost u svijetu jedrenja.

Dakle, gdje je Lagoon danas?

Još uvijek je na vrhu, dobro pripremljen da zadovolji i najzahtjevnije klijente s novim ekstravagantnim SEVENTY programom. Isto tako, čak i širok raspon dostupnih modela, savršeno balansiraju između udobnosti, luksuza i performansi.

Pošaljite upit za

MOLIMO VAS DA ISPUNITE SLJEDEĆA POLJA

Lagoon kao jedan od najvrijednijih i prepoznatljivijih globalnih brendova i Nava kao jedna od ključnih nautičkih tvrtki na hrvatskom tržištu čine ovo “savršeno partnerstvo”. Best buy vrijednost Lagoon modela u kombinaciji s vrhunskom i visoko profesionalnom podrškom, tijekom i nakon prodaje te servisna podrška i odličan charter management program u Navi garantiraju opušteno vlasništvo i zaštićeno ulaganje svakog klijenta.

lagoon Modeli
Motorna plovila
NAUTIKA CENTAR NAVA

Autorizirani Lagoon dealer

Uvala baluni 8
21 000 Split

Telefon: +385 21 40...

Email: info@navaboat...

ISO 9001

NAUTIKA CENTAR NAVA ltd • Uvala baluni 8 • 21 000 Split • Tel: +385 21 40 77 00 • Fax: +385 21 40 77 01• e-mail: info@navaboats.com • Registered at the Commercial Court of Split, under the No. Tt-13/4743-2 • MBS (registered company number): 060145183 • Board Member: Dario Marijan • Share capital: 5.827.200,00 HRK • OIB: 19782809122 • Activity Code: 51870 • Bank account information: HR6124020061100570048 at ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d.d., Jadranski trg 3a, 51000 RIJEKA